آکادمی اطفال آمریکایی: از چهار تا شش ماهگی، می توانید غذاهای کمکی و جامد را برای کودک خود شروع کنید، اما، در واقع چنین شروعی، بستگی به کودک شما و آمادگی او برای دریافت چنین غذاهایی دارد. در اینجا، به برخی از علاٸمی که نشان می دهند کودک شما آمادگی دریافت این غذاها را دارد اشاره خواهیم کرد.
او می تواند صاف بنشیند و سرش را بالا نگه می دارد.
کنجکاو است، به تمام چیزهای اطرافش، مخصوصا چیزهایی که شما می خورید، نگاه می کند.
او بازتاب پرتاب زبان را از دست داده است، به این معنی که، دیگر به طور خودکار غذا را از دهانش بوسیله زبان، پرتاب نمی کند.
او بعد از یک روز کامل شیر خوردن(هشت تا ده وعده تغذیه با شیر مادر یا حدود ۳۲ اونس شیر خشک)، هنوز احساس گرسنگی می کند.
به یاد داشته باشید، نیازی به عجله کردن در رسیدن به این نقطه عطف نیست. اکثر نوزادان، بین ۵ تا ۶ ماهگی، آمادگی دارند تا غذاهای کمکی و جامد را دریافت کنند. اما قبل از ۴ ماهگی چنین چیزی را شروع نکنید.
آیا با شروع غذای کمکی، نوزاد هنوز هم باید با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه شود؟ باید به خاطر داشته باشید که تا زمانیکه کودک شما حداقل یک ساله شودباید با شیر مادر یا شیر خشک تغذیه شود. آنها مواد مغذی لازم را برای نوزاد فراهم می کنند و کودک شما به آنها عادت کرده است. کودک با نوک و یا طعم شیر خشک، احساس بهتری خواهد داشت.
نخستین چیزی که صبح، قبل یا بعد از غذا و قبل از خواب به کودک میدهند، یا بطری است. در ابتدا، باید آزمایش کنید که چه چیزی مفیدتر خواهد بود.
آیا نوزاد شما در نوشیدن قهار است؟ اگر او قبل از غذا یک شیشه کامل شیر را می نوشد، در ابتدا به او غذا بدهید و سپس با شیشه شیر یا شیر مادر او را تغذیه کنید. اما اگر در نوشیدن متوسط است، برعکس عمل کنید.
تا زمانی که نوزاد ۷ تا ۱۰ ماهه شود، بیشترین میزان کالری مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد. بنابراین زمان غذا خوردن، بیشتر برای این است که به عمل غذا خوردن عادت کند،مزه ها و بافت غذا ها را بشناسد، نه اینکه در مورد فراهم کردن بخش عمده ای از تغذیه او باشد.
تا ۹ ماهگی، روزانه ۲۰ تا ۲۸ اونس شیر خشک یا هر ۳ تا ۴ ساعت یکبار با شیر مادر او را تغذیه کنید.
بین ۹ تا ۱۲ ماهگی، روزانه ۱۶ تا ۲۴ اونس شیر خشک یا هر ۴ تا ۵ ساعت یکبار با شیر مادر او را تغذیه کنید.
به محض اینکه کودک شما با مفهوم غذا خوردن آشنا شود و با دیدن غذا هیجان زده شده و علاقه خود را به آن نشان دهد،( که معمولا بین ۶ تا ۹ ماهگی اتفاق می افتد) صبحانه، ناهار و شام را برای او شروع کنید.
حتی اگر او گرسنه نباشد، او به ایده خوردن غذا طبق برنامه عادت خواهد کرد. گفته شده است: هرگز او را به غذا خوردن مجبور نکنید. اگر او علاقه ای به خوردن غذا نشان نمی دهد، او را به حال خود رها کنید.
سارا دایموند ، متخصص اطفال، بیان می دارد که هدف من برای نوزادانی که تحت مراقبت من هستند این است که، آنها را در یک برنامه غذایی بزرگ قرار دهم تا زمانی که آنها به سن یک سالگی برسند. این به این معنی است که باید سه وعده غذای اصلی بخورند و دو تا سه میان وعده غذایی. شیر مادر یا شیر خشک، باید به عنوان مکمل غذا و نه به عنوان یک وعده غذایی برای آن ها باشد.
۴ تا ۶ ماهگی، دو وعده غذایی به او بدهید. هر دفعه دو تا چهار قاشق غذاخوری
۷ تا ۱۲ ماهگی، سه وعده غذایی، به او بدهید. هر دفعه، به اندازه مشت نوزاد،
برنامه غذایی کودک چگونه باید باشد؟
کودک برای غذا خوردن نیاز به تمرکز دارد. بنابراین، برنامه ای را طبق روال برای او شروع کنید که در آن، ابتدا دست های او را بشویید، به او را آرامش دهید، و سپس او را برای خوردن غذا بنشانید. در مرحله بعد، آرامش خود را حفظ کنید. تلویزیون و در کل، هر موسیقی با صدای بلند را خاموش کنید. مریلین تانر، سخنگوی انجمن تغذیه آمریکا می گوید: "این به کودک شما کمک می کند تا او به طور آگاهانه، شروع به خوردن غذا کند و از زمان سیر شدن خود مطلع شود."
کمی زمان می برد تا کودک شما با وضعیت جدید خود برای غذا خوردن(احساس کردن قاشق در دهان خود و طعم و بافت غذاهای مختلف)، کنار بیاید. لورا جانا، یکی از نویسندگان مواد غذایی می گوید: "من، این اطمینان را به والدین می دهم که با کج خلقی و در هم کشیدن چهره نوزاد به هنگام غذا دادن به آنها مواجه خواهید شد." "دختر من، وقتی که یک قاشق غذا در دهانش می گذاشتم، شروع میکرد به گریه کردن، اما با وجود این، برای غذای بیشتر اشتیاق زیادی نشان می داد."
کودک، به مرور زمان به غذا عادت خواهد کرد! کودک شما احتمال دارد که غذا را به اطراف پرت کند، به ویژه اگر شما در دورانی هستید که تلاش میکنید کودک را از شیر مادر یا شیر خشک جدا کنید. چنین چیزی بسیار رایج است و وما نشان دهنده عدم تمایل به غذا خوردن نیست. تانر می گوید: "وارد شدن غذا به دهان او باعث می شود تا هماهنگی و تمرین برای نوزاد را فراهم کند."
چه غذاهایی باید بخورد؟
قوانین سختی، برای غذا دادن به نوزاد وجود ندارد اما در اینجا، چند پیشنهاد برای شما داریم:
غلات سبوس دار ( ۴ تا ۶ ماهگی):
سطح آهن ذخیره شده در نوزاد، زمانی که در رحم مادر قرار داشته است، پس از تولد کاهش می یابد. و در سن ۹ ماهگی به کمترین میزان خود خواهد رسید. به همین دلیل است که غلات حاوی آهن هستند و بهترین غذا برای شروع، در این دوره خواهند بود. یک قاشق چایخوری دانه غلات سبوس دار، را با چهار تا پنج قاشق چای خوری شیر مادر یا شیر خشک، مخلوط کنید. هنگامی که نوزاد شما به بلعیدن غلات آبکی و رقیق عادت کرد، آن را با استفاده از آب یا شیر کمتر و غلات بیشتر، غلیظ و سفت تر کنید
پوره سبزیجات، میوه ها و گوشت (۴ تا ۸ ماهگی):
ممکن است شنیده باشید که خوردن میوه ها قبل از سبزیجات می تواند منجر به انتخاب غذای شیرین برای تمام طول عمر شود. اما، هیچ دلیل علمی برای اثبات آن وجود ندارد. بنابراین، بستگی به شما دارد که بخواهید با موز، یا هویج و یا مرغ پوره شده، غذای کودک خود را شروع کنید.
غذاهای انگشتی غیر ترکیبی(۶ تا ۸ ماهگی)
با اینکه شما با پوره یا مواد غذایی انگشتی شروع کرده اید، ممکن است کودک شما بخواهد از همان ابتدا، خودش به تنهایی غذا خوردن را تجربه کند. در این مرحله، غذاهای سفت و خام مانند یک برش سیب یا ساقه هویج را به کود خود ارائه ندهید.
اطمینان حاصل کنید که میوه ها و سبزیجات به اندازه کافی نرم هستند تا با فشار مضاعف بین انگشت شست و انگشت شستشو دهید. شکل غذا هم، از اهمیت زیادی برخوردار است.
نوزادان کوچکتر، غذای خود را با تمام انگشتان خود بر می دارند، بنابراین یک تپه سیب زمینی پوره شده و یا یک برش آووکادو آسانتر از غذاهای کوچکتر توسط نوزاد، برداشته می شود
غذاهای خرد شده، زمینی یا غذاهای پوره شده (۹ تا ۱۲ ماهگی)
به محض این که کودک شما قادر به خوردن غذاهای سفت تر باشد، غذاهای نرم و پوره شده را کمتر به آنها بدهید. چند غذای انگشتی را با هم ترکیب کنید و البته، از ترکیب و ساختار هر کدام از آنها مطمئن باشید. تغذیه کودک با برنج نرم و نخودفرنگی، در این مرحله صحیح و قابل اطمینان است.
از دادن چه غذاهایی به کودک باید اجتناب کنید؟
عسل، می تواند باعث بیماری بوتولیسم شود، که بیماری خطرناکی است، اگر خیلی زود به کودک داده شود.
از دادن شیر گاو به عنوان نوشیدنی، قبل از اینکه کودک به سن یک سالگی برسد اجتناب کنید. هرچند که از شیر گاو در آشپزی یا پخت و پز برای کودک استفاده می کنید.
آجیل، پاپ کورن، انواع انگورها و آجیل هایی که گرد هستند، همه این ها خطرناک هستند و ممکن است در گلوی کودک گیر کرده و باعث خفگی او شوند.
راههای تشویق به غذا خوردن، در زمانی غیر از تایم غذا خوردن او
خواندن کتاب در مورد میوه ها و سبزیجات.
غذاها و اسباب بازی های آشپزی را در اختیار او قرار دهید.
در طول مکالمه خود، درباره خوردن غذاهای سالم، صحبت کنید. او را با این روش ها به خوردن غذا تشویق کنید. با دیدن تاثیراتش سوپرایز خواهید شد.
شرکت خدماتی مراقبتی شکوفایی با دو شعبه در شیراز - ارائه کلیه خدمات نظافتی و هم چنین پرستاری و مراقبت از کودک و سالمند در تمامی مناطق شهر شیراز
شماره ی ثبت 19349 / با مجوز رسمی و تحت پوشش اتحادیه
با قریب از ۱۵سال سابقه کاری با کادری مجرب
شرکت خدماتی نظافتی شکوفایی شیراز با خدماتی نظیر:
کلیه خدمات نظافتی منزل - نظافت آپارتمان ها - نظافت مجتمع های مسی - نظافت راه پله ها - خانه تکانی و .نظافت شرکت ها - ادارات - فروشگاه ها و .نگهداری و مراقبت از کودک به صورت نیمه وقت و شبانه روزیپرستاری و مراقبت از سالمند به صورت نیمه وقت و شبانه روزیتمامی امور منزلاعزام مراقب به بیمارستانکف شویی منزل و محل کار با دستگاه
کلیه ی نیروهای اعزامی این شرکت تحت پوشش بیمه حوادث می باشند
شعبه 1 : شیراز ، شهرک گلستان ، فلکه ی دوم ، جنب بانک صادرات ، ورودی آپادانا
تلفن : 07136204302 - 07136222100
همراه : 09170227071 - 09300027071
شعبه 2 : شیراز ، ملاصدرا ، نبش کوچه ۴ ، طبقه ی چهارم مجتمع پزشکی ملاصدرا
تلفن : 07136472790 - 07132332544 - 07132356569
همراه : 09304995570 – 09039407071
شماره ارسال پیام کوتاه به صورت شبانه روزی : 30003405000051
پشتیبانی از طریق واتس اپ و تلگرام : 09303008829
آدرس سایت شرکت خدماتی مراقبتی شکوفایی شیراز : www.shekufaee.com
پیج اینستا گرام شرکت خدماتی پرستاری شکوفایی
درباره این سایت